پنج شنبه , ۶ دی ۱۴۰۳
خانه / آموزش / کارگاه جامع شبیه‌سازی مدیریت دانش

کارگاه جامع شبیه‌سازی مدیریت دانش

مدیریت دانش

این کارگاه، مسیری را که برای موفقیت در مدیریت دانش لازم است طی کنید را در قالب یک دوره کارگاهی جامع در اختیار شما می‌گذارد تا با انجام کار عملیاتی در حوزه مدیریت دانش، در مدت زمانی کوتاه به بردهای سریع در مدیریت دانش برسید. در این کارگاه شرکت کنندگان دید سیستمی و گام به گام نسبت به مدیریت دانش بدست می‌آورند و بر ریزه کاری‌های آن احاطه پیدا می‌کنند.

در این کارگاه، برنامه‌ریزی، طراحی، جاری سازی، ارزیابی و گسترش مدیریت دانش، در قالب ۴ مرحله و  ۱۴ ماژول کوچک، ارائه شده است. هر یک از ماژول ها دارای خروجی مشخصی هستند و توالی بین آنها رعایت شده است.

این کارگاه، منطبق با چارچوب‌ها و استانداردهای معتبر مدیریت دانش است مثل:

این کارگاه دارای چهار کارکرد اصلی است:

  • اگر شما یک پروژه مدیریت دانش برای انجام دادن داشته باشید و نیاز داشته باشید که در مورد کارهایی که باید انجام دهید مهارت‌ هایی را به دست آورید، این کارگاه، تمام فعالیت‌ های مورد نیاز برای پیاده سازی موفق مدیریت دانش را به صورت عملی به شما یاد می‌ دهد.
  • اگر سازمان شما از یک متدولوژی استاندارد برای پیاده‌ سازی مدیریت دانش استفاده می‏ کند و شما می‏ خواهید که این کار را با تکنیک‏ های مختلفی انجام دهید، بنابراین این کارگاه انواع تمپلیت‌ها و کاربرگ‌های اجرایی را در اختیارتان قرار می‏ دهد.
  • اگر شما در حال شروع یا برنامه‏ ریزی برای اجرای یک برنامه مدیریت دانش در سازمان‏تان باشید، در این صورت این کارگاه به شما ایده ‏های زیادی در مسائل، ریزه کاری‌ها و روش‏ های مختلف خواهد داد.
  • اگر شما به موضوع پیاده‌سازی مدیریت دانش علاقه‏ مند باشید و بخواهید که درباره مسائل عملی این موضوع بیشتر بدانید، در این صورت این کارگاه اطلاعات درخواستی شما را در اختیارتان قرار می‏ دهد.

۱۴ ماژول کوچک در این کارگاه جامع برنامه‌ریزی شده است که در ۴ بسته کاری و در ۵ روز انجام خواهد شد:

مدیریت دانش

ماژول شماره ۱: ارزیابی آمادگی

هدف: یک ارزیابی اولیه و سریع از آمادگی برای مدیریت دانش از طریق پرسش‌نامه ساخت‌یافته.

ماژول شماره ۲: تدوین درخت دانش کلان

هدف: حوزه‌های دانش، بخش مهمی از ساختار دانشی شرکت را تشکیل می‌دهند. روش‌های رایج عبارتند از: شناسایی حوزه‌های دانش مبتنی بر  فرایند، اهداف، دیسیپلینی، محصول، پروژه و غیره. در این کارگاه حوزه‌های دانش کلان تجزیه و درخت دانش آنها تدوین می‌گردد.

ماژول شماره ۳: اندازه گیری شکاف دانش

هدف: پس از تعیین حوزه‌های دانش، وضعیت فعلی و آینده حوزه‌های دانش مهم با توجه به سه شاخص استاندارد (میزان تخصص و خبرگی در دانش، میزان کدسازی دانش و میزان توزیع و اشاعه دانش) اندازه‌گیری می‌شوند. بعد از اندازه گیری اعداد وضعیت شکاف، ریسک کلی حوزه‌های دانش محاسبه و حوزه‌های دانش اولویت دار و بحرانی مشخص می‌شوند.

ماژول شماره ۴: شناسایی ماتریس خبرگی

هدف: جهت ارزیابی سطح دانشی افراد و تعیین خبرگان موضوعی در هر حوزه دانشی، با استفاده از رویکردهای سطح بندی دانش، ماتریس خبرگی تهیه می‌گردد.

ماژول شماره ۵: تدوین استراتژی دانش

هدف: با مشخص‌شدن شکاف‌های دانشی در حوزه‌های بحرانی دانش باید نسبت به تقسیم‌بندی شکاف‌های دانشی با توجه به معیارهای دانشی و تخصیص موثرترین استراتژی‌های ارتقای موقعیت دانشی به هر یک از شکاف‌های دانشی شناسایی شده اقدام می‌شود.

ماژول شماره ۶: یادگیری و انتخاب ابزارها

هدف: این ماژول شامل یادگیری ابزارها و تکنیک‌هایی است که موفق‌ترین سازمان‌های جهان در اقدامات اجرایی خود برای مدیریت دانش از آنها استفاده کرده‌اند.

ماژول شماره ۷: سازماندهی جزئی دانش

هدف: در این ماژول با استفاده از ابزارهای نقشه کشی ذهنی، جزئیات مربوط به حوزه‌های دانش و منابع دانش داخلی و خارجی مرتبط با آنها از طریق تکنیک های مدل‌سازی دانش ترسیم و سازماندهی می‌شود.  هر مدل دانشی از دیدگاهی متفاوت جنبه‌های متفاوتی از مفاهیم دانشی را به ما نشان می‌دهد.

ماژول شماره ۸: مدیریت درس آموخته‌ها

هدف: در هریک از فرایندهای کاری یا پروژه های شرکت، کارشناسان و خبرگان به طور مستمر در قالب حل مساله، سعی و خطا، کار گروهی و غیره نکاتی می‌آموزند که لازم است علاوه بر شناسایی به شکل مناسب، در شرایط مشابه به افرادی که به آن نیاز دارند رسانده شود. هدف این ماژول اجرای چرخه مدیریت درس آموخته‌هاست.

ماژول شماره ۹: کسب و مهندسی دانش

هدف: برای ایجاد پایگاه دانش نیاز به کسب دانش از افراد کلیدی و با ‏سابقه دارید. برای انجام این کار، طیف متنوعی از رویکردها مثل مصاحبه‌ها، تمپلیت‌ها و تکنیک‌های ویژه وجود دارند که در این ماژول تمرین و شبیه‌سازی می‌شود.

ماژول شماره ۱۰: داستان سرایی سازمانی

هدف: داستان‌سرایی برای انتقال شفاهی یا کتبی درس‌ها و تجربه های یادگرفته افراد است که قدرت تهییج و ترغیب افراد را دارد. در این ماژول با انتخاب درس‌آموخته های برتر، تکنیک داستان‌سرایی تمرین می‌شود.

 

ماژول شماره ۱۱: انجمن‌های خبرگی و فضاهای تعاملی

هدف: انجمن‌هاي خبرگی متشکل از خبرگان درون و بيرون شرکت مي‌باشد که حول يک مساله یا حوزه خاص گرد هم آمده و مديريت ارتقاي وضعيت دانشي آن حوزه یا مسئله را تا رسيدن آن به وضعيت مطلوب بر عهده مي‌گيرند. در این ماژول روش راه اندازی و راهبری انجمن های خبرگی شبیه سازی می‌شود.

ماژول شماره ۱۲: پایگاه دانش و شبکه اجتماعی سازمانی

هدفدر این ماژول فناوری مدیا ویکی، که یک نوع پایگاه دانش با استفاده موثر در یک شرکت است، به همراه شبکه اجتماعی سازمانی یامِر مایکروسافت نصب و قابلیت‌ها و امکانات آن‌ها برای کدسازی، تسهیم و تعاملات دانشی بررسی و آموزش داده می‌شود.

ماژول شماره ۱۳: ارزیابی عملکرد مدیریت دانش

هدف: این ماژول به شرکت‌کنندگان کمک می‌کند تا برای بهبود، بهینه سازی و گسترش مدیریت دانش، شاخص‌های کلیدی عملکرد تعریف کنند و همچنین بتوانند منافع حاصل از مدیریت دانش را کمی‌سازی کنند.

ماژول شماره ۱۴: فرهنگ دانش محور سازمانی

هدف: این ماژول به معرفی الگوها، رویکردها و تجربیات سازمان‌های موفق در ایجاد و حفظ فرهنگ دانشی و تقویت رفتارهای دانشی در راستای پیشبرد نظام مدیریت دانش می پردازد.

پنج روز که در بازه زمانی یک ماهه انجام می‌شود.

همچنین ببینید

نقشه دانش

کارگاه استراتژی دانش

در این کارگاه، شرکت کنندگان دید سیستمی نسبت به جهت دهی استراتژیک مدیریت دانش بدست …