مدیریت دانش پروژه، فرآیند استفاده از دانش موجود و خلق دانش جدید به منظور دستیابی به اهداف پروژه و کمک به یادگیری سازمانی است. مزایای کلیدی این فرآیند آن است که دانش پیشین سازمانی را به عنوان اهرمی در تولید یا بهبود خروجی های پروژه مورد استفاده قرار داده و دانش خلق شده در پروژه را برای پشتیبانی از عملیات سازمانی، فازها یا پروژههای آتی در دسترس قرار میدهد. این فرایند در کل پروژه انجام میپذیرد.
سازمان اتکا به عنوان یک شرکت چند رشته ای و با بیش از ۶۰ سال قدمت، کارگاه مدیریت دانش پروژه در استاندارد پم باک ویرایش ششم را در چهار نیمروز در شهریور ماه ۱۳۹۷ برگزار نمود. این کارگاه با تسهیلگری وحید اسلامی برگزار شد. همانطور که مستحضرید، در ششم سپتامبر ۲۰۱۷، ویرایش جدیدی از استاندارد PMBOK منتشر شد. یکی از تغییرات جدید این استاندارد در ویرایش ششم، اضافه شدن فرایندی تحت عنوان مدیریت دانش پروژه در گروه فرایندی اجرا و در حوزه دانش مدیریت یکپارچگی پروژه است.
قرار گرفتن فرایند مدیریت دانش پروژه به صورت واضح در اولین و مهمترین حوزه دانش PMBOK یعنی مدیریت یکپارچگی پروژه، نشان از این دارد که مدیریت دانش در محیط پروژه دیگر یک گزینه نیست بلکه تیم پروژه باید بتوانند دانش را به گونه ای مناسب در هر مرحله از چرخه پروژه اکتساب و در سراسر چرخه عمر پروژه تسهیم کنند تا سازمان و پروژه از منافع آن سود ببرند.
از دیدگاه سازمانی، مدیریت دانش اطمینان از این موضوع است که مهارتها، تجارب و تخصص تیم پروژه و دیگر ذینفعان پروژه در پیش، حین و پس از پروژه به کار گرفته شوند. نکتهای که مدیران پروژه باید به آن دقت کنند چگونگی تفسیر و برآوردهکردن الزامات مدیریت دانش در راستای مدیریت پروژه است. در این کارگاه آموزشی به ورودیها، تکنیکها و خروجیهای فرایند مدیریت دانش پروژه اشاره و شبیهسازی گردید و با ذکر نمونههای عملی فرایند مدیریت دانش پروژه تبیین و چالشهای تسهیم دانش در یک محیط پروژهای به تصویر کشیده شد.